Coronavirus: Ucraina anunță primul deces și își închide frontierele pentru străini

  • 13 Martie 2020 16:28
Coronavirus: Ucraina anunță primul deces și își închide frontierele pentru străini

Ucraina și-a anunțat vineri intenția de a-și închide frontierele pentru străini pentru cel puțin două săptămâni, într-un efort de luptă împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus, în contextul în care a înregistrat vineri primul deces de Covid-19, relatează AFP, DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

"În 48 de ore, țara noastră își va închide frontierele pentru cetățenii străini", a declarat secretarul Consiliului de securitate națională și de apărare, Oleksii Danilov.

Cetățenii ucraineni care au fost într-o țară cu o răspândire acută a coronavirusului vor primi permisiunea de a intra în Ucraina, dar trebuie să respecte procedurile legale de monitorizare, relatează media de stat. Guvernul va reevalua situația în timpul perioadei de două săptămâni.

În același timp, adjunctul ministrului sănătății a anunțat vineri că Ucraina a înregistrat primul deces provocat de noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie de 71 de ani spitalizată cu o zi înainte în regiunea Jitomir (nord-vest) cu pneumonie, după ce s-a întors recent din Polonia, a anunțat Viktor Liașko, adjunctul ministrului sănătății.

Ucraina, țară cu o populație de 37,3 milioane de locuitori, anunțase până vineri doar trei cazuri confirmate de coronavirus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău