Comisia românilor de pretutindeni în vizită de lucru în R. Moldova

  • 09 Martie 2015 16:01
Comisia românilor de pretutindeni în vizită de lucru în R. Moldova

Biroul Permanent al Senatului a aprobat luni deplasarea membrilor Comisiei românilor de pretutindeni într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 26 - 28 martie, informează Agerpres.

Din delegație vor face parte președintele Comisiei, senatorul Dumitru Bujor, vicepreședintele Viorel Badea, precum și Nicolae Marin, Ion-Simeon Purec, Iulian Cristache, Mihai Neagu, Sorin Ilieșiu și Victor Mocanu - membri ai Comisiei.

Potrivit unui memorandum intern aprobat de Biroul permanent, programul vizitei include întrevederi cu membri ai Parlamentului Republicii Moldova, participarea la manifestările dedicate comemorării Zilei Unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918 și o întâlnire cu Mitropolitul Basarabiei, Petru Păduraru.

„Biroul Permanent a fost de acord (cu deplasarea - n.r.), deși nu este uzual să plece toată comisia. A fost de acord plecând de la considerentul că avem o nouă administrație la Chișinău, un nou Guvern și un nou Parlament și pe cale de consecință e foarte bine să continuăm activitatea susținută de legături și raporturi foarte bune cu cei din Parlamentul Republicii Moldova”, a explicat, luni, vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, după ședința Biroului Permanent al Camerei superioare.

În cadrul întâlnirii vor fi abordate teme care țin de problematica securității regionale, stadiul implementării prevederilor Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE și procesele de reformă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău