Cei trei candidați la funcția de procuror general care au fost respinși, admiși din nou

  • 20 Martie 2013 09:26
Cei trei candidați la funcția de procuror general care au fost respinși, admiși din nou

Cei trei candidați la funcția de procuror general, Vitalie Pârlog, Boris Muravschi și Ilie Rotaru respinși marți, 19 martie, de Comisia specială de concurs, au fost admiși din nou în cursa pentru această funcție.

Comisia a decis să nu le îngrădească dreptul să participe liber la acest concurs, a declarat președintele acesteia, Corneliu Gurin pentru Radio Chișinău după ședința specială a comisiei. Acesta a adăugat că aceste persoane au adus dovezi suplimentare că sunt compatibili cu statutul de candidați.

În total, opt persoane și-au depus dosarele în concursul pentru funcția de Procuror General. Între aceștia se numără și fostul ministru al Apărării, Valeriu Pleșca, fostul procuror Anticorupție Tudor Suveică, procurorul Gheorghe Nogai și avocații Mihail Ploșniță și Mihai Pterache. 

Candidatul selectat urmează să fie prezentat președintelui Parlamentului până la 30 martie, după care deputații urmează să-l voteze sau să-l respingă.

Fostul procuror general, Valeriu Zubco, și-a prezentat demisia în urma scandalului de la Pădurea Domnească, unde în timpul unei vânători a fost ucis un om.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău