CEC | Sistemul Informațional Automatizat de Stat „Alegeri” a fost supus pe parcursul zilei de astăzi mai multor atacuri cibernetice

  • 15 Noiembrie 2020 18:23
CEC | Sistemul Informațional Automatizat de Stat „Alegeri” a fost supus pe parcursul zilei de astăzi mai multor atacuri cibernetice

Sistemul Informațional Automatizat de Stat „Alegeri” a fost supus pe parcursul zilei de astăzi mai multor atacuri cibernetice, a declarat, in cadrul unui briefing, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Șarban.

El a precizat că atacurile au fost respinse și nu au avut un impact negativ semnificativ asupra organizării alegerilor.

Vladimir Șarban a mai anunțat că a fost reluată activitatea secției de votare din Frankfurt, Germania, după o pauză de aproape o oră, în urma unei alerte false cu bombă.

Vicepreședintele CEC a anunțat că în mai multe secții din străinătate au votat deja peste 4.000 de alegători și a amintit că, potrivit legislației, numărul maxim de buletine trimise la fiecare secție de votare este de 5000.

Și în secțiile de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului este înregistrat un număr mare de alegători, în mai multe dintre acestea fiind înregistrate deja peste 1.500 de votanți.

Până la ora 18.00 la cele 42 de secții de votare pentru regiunea transnistreană au votat aproape 30.000 de alegători, de peste două ori mai mulți decât în primul tur de scrutin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău