CEC se întrunește mâine în ședință, pentru a decide în privința înregistrării în cursa electorală a primelor șase formațiuni politice

  • 20 Mai 2021 13:16
CEC se întrunește mâine în ședință, pentru a decide în privința înregistrării în cursa electorală a primelor șase formațiuni politice

Comisia Electorală Centrală se întrunește mâine în ședință, pentru a decide în privința înregistrării în cursa electorală a primelor șase formațiuni care au depus listele cu candidați vineri, 14 mai, în vederea participării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite Radio Chișinău.

Potrivit tragerii la sorți, dacă vor fi înregistrate, acestea ar urma să aibă următoarea ordine în buletinele de vot: pe primul loc va fi Partidul Acasă Construim Europa, urmat de Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Șor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor.

Luni, 18 mai, la CEC a depus listele candidaților săi la funcția de deputat și Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда”, iar astăzi – Partidul Democrat din Moldova.

Procedura de depunere a actelor se încheie pe 11 iunie. Tot până atunci și candidații independenți au termen pentru a depune la autoritatea electorală listele de subscripție cu cel puțin două mii de semnături în susținerea lor.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău