Ce spune Angela Merkel despre Acordul de asociere Republica Moldova - UE

  • 29 Mai 2014 14:42
Ce spune Angela Merkel despre Acordul de asociere Republica Moldova - UE

Acordurile de asociere pe care Republica Moldova și Georgia le vor semna la 27 iunie cu Uniunea Europeană vor pune bazele unui parteneriat al reformelor care va consolida democrația, statul de drept și economia de piață.

Declarația a fost făcută ieri la Berlin de către cancelarul german Angela Merkel la întrevederea cu prim-miniștrii Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, Iurie Leancă, Arseni Iațeniuk și Irakli Garibașvili.

La rândul său, Iurie Leancă a reconfirmat poziția Republicii Moldova în alegerea sa europeană, subliniind că renunțarea la integrarea europeană nu poate fi o opțiune pentru autoritățile de la Chișinău.

Premierul Iurie Leancă a declarat că nu integrarea europeană, ci incertitudinea cu privire la integrarea europeană este cauza crizei prin care trece astăzi regiunea, deoarece incertitudinea înseamnă instabilitate. El a precizat că semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană nu trebuie să afecteze relația cu Federația Rusă:

În declarațiile de presă, cei patru oficiali s-au referit la situația din regiune și procesul de integrare europeană. Angela Merkel a spus că, în pofida crizei din Ucraina, Germania dorește să aprofundeze relațiile de parteneriat ale UE cu vecinii săi din estul Europei. Totodată, Angela Merkel a subliniat faptul că UE nu vrea să intre în concurență cu Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,18
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Sat
8
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău