Сăutare:Praz
Mâncărurile românești din topurile TasteAtlas: Salata de vinete, urda, ciorba rădăuțeană, bulzul și mujdeiul
TasteAtlas un site care se consideră o ”enciclopedie a aromelor”, cu peste 10.000 de alimente și băuturi din întreaga lume, prezintă și o parte din produsele și preparatele culinare românești.
-
17 Aprilie 2023 10:51
Cum se petrecea de Paște acum 170 de ani - Boieri, spovedanie, varză acră, miel și jocuri
În postul Paștelui, în Muntenia de la 1850, oamenii simpli mâncau fasole, cartofi fierți, praz și varză acră și toată lumea mergea la spovedit și împărtășit. Cum petreceau boierii Paștele?…
-
16 Aprilie 2023 15:44
Ce mănâncă finlandezii, cei mai fericiți oameni din lume?
Finlandezii sunt convinși că secretul fericirii lor constă în patru elemente, printre care dragostea pentru mâncare. Finlanda este cea mai fericită țară din lume, scrie descopera.ro.
-
23 Martie 2023 12:36
Sarmaua, un preparat care a călătorit. Unde s-au născut sarmalele?
Sarmaua este mîncarea nelipsită a românilor. Dar cînd, unde au apărut sarmalele? Ion Creangă descrie cu atîta dragoste cum arătau sarmalele pe care le mînca lupul din poveste, încît îți pui…
-
27 Decembrie 2018 19:57
Rețeta zilei | „Fripturi” de post, aflate dintr-o carte veche
Am descoperit recent o carte de bucate din anii interbelici. Maria Pârvulescu, directoarea revistei „Femeia satelor”, care apărea la Timișoara între 1934-1939, publica o cărțulie în care-au încăput…
-
09 Decembrie 2017 17:08
Turtă de praz, rețetă oltenească de intrat în Rai
Se zice că o dată se duse un oltean la Poarta Raiului și era obiceiul pe atunci că cine venea în Rai să aducă și el câte ceva pentru masa sfinților și a lui Dumnezeu. Da' olteanul nostru s-a…
-
09 Noiembrie 2017 15:56
Rețeta zilei | Supă gospodărească (rețeta lui Constantin Bacalbașa)
La începutul secolului XX și în special în perioada interbelică, bucătăria românească era în pas cu tendințele europene, preparatele tradiționale autohtone coexistând cu cele franțuzești,…
-
08 Iulie 2017 15:59
Rețeta zilei | „Cotlete” de zarzavat
Rascolind prin rafturile de carte veche culinara, am dat peste volumasul unei jurnaliste “de gastro” din anii interbelici. Maria Parvulescu, directoarea revistei “Femeia satelor”, care aparea la…
-
31 Martie 2017 15:46
Ce putem face pentru a nu ne îngrășa de Crăciun
A mânca înseamnă mult mai mult decât a te alimenta. Unul dintre aspectele ce trebuie evidențiate este funcția socială pe care o îndeplinește masa, iar perioada sărbătorii de Crăciun este cea…
-
25 Decembrie 2016 17:03
Ce putem face pentru a nu ne îngrășa în perioada sărbătorilor de iarnă?
A mânca înseamnă mult mai mult decât a te alimenta. Unul dintre aspectele ce trebuie evidențiate este funcția socială pe care o îndeplinește masa, iar perioada sărbătorilor de iarnă este cea…
-
03 Decembrie 2016 11:34
SFATURI | Ce putem face pentru a nu ne îngrășa de Crăciun?
A mânca înseamnă mult mai mult decât a te alimenta.
-
21 Noiembrie 2016 13:38
INEDIT! 9 din 10 persoane nu pot citi poezia asta fără greșeală! Tu poți?
Exercițiul se desfășoară în felul următor: citești cu voce tare într-un ritm mediu fără să silabisești cuvintele. Dacă ai făcut chiar și o singură greșeală ai picat testul.
-
04 Iunie 2015 17:43