Când și cum se vor da banii din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii

  • 18 Mai 2017 07:40
Când și cum se vor da banii din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii

Guvernul a aprobat Regulamentul privind condițiile, ordinea și procedura de oferire a mijloacelor din Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Mijloacele pentru anul 2017 sunt în mărime de 900 de milioane de lei, inclusiv 231 de milioane din contul Programului ENPARD Moldova – Suport pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, transmite IPN.

Regulamentul este valabil pentru o perioadă de cinci ani (2017-2021) și prevede implementarea unui sistem nou de monitorizare a rezonabilității costurilor investițiilor, alocarea subvențiilor în cuantumuri majorate tinerilor și femeilor fermier, precum și achiziționarea de bunuri de la producătorii autohtoni. Mărimea subvențiilor nu vor depăși 50% din costul investițiilor.

Cererile de acordare a subvențiilor vor fi examinate de către Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA). În termen de cinci zile din data aprobării deciziei de acordare a subvenției, AIPA va perfecta și va înainta spre executare ordinele de plată către Trezoreria de Stat. Plata subvențiilor se va efectua în ordinea depunerii ordinelor de plată la Trezorerie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău