Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează programul „Guvernul mai aproape de tine”

  • 28 Octombrie 2016 16:06
Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează programul „Guvernul mai aproape de tine”

Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează Programul „Guvernul mai aproape de tine”, care constă în organizarea unor vizite de lucru în țările cu cele mai numeroase comunități de cetățeni originari din Republica Moldova.

Astfel, BRD își propune să ofere ministerelor oportunitatea să informeze cetățenii plecați peste hotare cu privire la activitățile lor de bază, să-și promoveze noile proiecte și servicii dedicate diasporei, transmite IPN.

În cadrul programului sunt prevăzute deocamdată patru vizite, iar temele abordate în cadrul lor sunt alese în funcție de specificul și necesitatea diasporei. Prima vizită va avea loc în Federația Rusă, în perioada 1-4 noiembrie, țara unde se află cei mai mulți moldoveni plecați peste și hotare, conform datelor statistice. Din delegația Guvernului Republicii Moldova la Moscova vor face parte reprezentanți ai BRD, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, ai Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia vor purta negocieri cu autoritățile Federației Ruse pe marginea acordurilor în domeniul migrației.

A doua vizită în cadrul programului „Guvernul mai aproape de tine”, va avea loc în Spania, în luna decembrie. Următoarele două vizite vor fi organizate în lunile ianuarie-aprilie 2017, ținând cont de experiența acumulată în urma primelor două.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău