Barack Obama a decorat-o pe Meryl Streep

  • 25 Noiembrie 2014 17:36
Barack Obama a decorat-o pe Meryl Streep

Președintele Barack Obama a acordat luni Medalia Libertății, cea mai înaltă distincție civilă americană, unui număr de 18 personalități printre care actrița Meryl Streep, mărturisind că are o admirație fără limite pentru actrița din 'Out of Africa'.

 

'Am spus public: O iubesc pe Meryl Streep. O iubesc. Soțul ei știe. Michelle știe. Niciunul dintre ei nu poate face nimic', a spus Obama zâmbind, la o ceremonie la Casa Albă, scrie Agerpress.

'Ea a cântat ABBA, ceea ce nu este nimic. A învățat vioara, a jucat rolul unei călugărițe, a înfruntat un leu, a stăpânit toate accentele pământului', a enumerat președintele american, subliniind adevăratul dar al actriței ce a primit trei Oscaruri.

'Meryl este cu adevărat o mare doamnă a Americii', a concluzionat el.

Meryl Streep, 65 de ani, a câștigat două premii Oscar pentru cea mai bună actriță în 'Alegerea Sofiei' /'Sophie's Choice'/ în 1983 și 'Doamna de Fier' în 2012. În 1980, ea a primit Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar în 'Kramer contra Kramer'.

Obama l-a decorat de asemenea pe cântărețul Stevie Wonder, amintindu-și că albumul 'Talking Book' a fost primul pe care l-a cumpărat vreodată. 'Aveam 10 ani, poate 11, l-am cumpărat cu banii mei de buzunar, care nu erau mulți', a povestit el.

Scriitoarea Isabel Allende, democratul John Dingell, ales în Camera Reprezentanților din 1955, și economistul Robert Solow au fost de asemenea printre persoanele decorate cu Medalia Libertății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău