Doi bărbați ar fi cerut și primit 1200 de euro mită, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obțină un permis de conducere

  • 09 Septembrie 2021 09:39
Doi bărbați ar fi cerut și primit 1200 de euro mită, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obțină un permis de conducere TV8

1200 de euro ar fi extorcat și primit doi bărbați, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obțină permisul de conducere de categoria B și C, fără a deține cunoștințele necesare în domeniu.

În fapt, cei doi ar fi pretins că au influență asupra persoanelor publice de la Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău și că-i pot determina pe funcționari să organizeze susținerea cu succes a examenul teoretic și practic, cu eliberarea ulterioară a permisului auto, anunță CNA.

Cazul a fost denunțat la CNA, iar bărbații au fost reținuți de ofițerii anticorupție și procurori, fiind cercetați penal pentru trafic de influență.

Pentru fortificarea probatoriului, au fost efectuate percheziții la domiciliile suspecților și în automobilele acestora, unde au fost găsite documente de școlarizare și copii ale buletinelor de identitate. Obiectele ridicate vor fi examinate sub aspectul identificării urmelor infracțiunii.

Reținuți pentru 72 de ore, cei doi bărbați se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Pentru infracțiunea ce li se incriminează, codul penal prevede o pedeapsă cu amendă de până la 200.000 de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani, se arată în comunicat.

Procuratura Anticorupție conducere urmărirea penală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău