UPDATE | Aproximativ 550 de localități rămân fără curent electric

  • 21 Aprilie 2017 14:41
UPDATE | Aproximativ 550 de localități rămân fără curent electric

Aproape 550 de localități din Republica Moldova rămân fără electricitate, iar aceasta este cea mai gravă consecință, pentru moment, a zăpezilor abundente din ultimele zile. Cea mai gravă situație se atestă în zona de Centru și la Sud, iar autoritățile susțin că reconectările vor dura încă cel puțin 24 de ore.

Doar în municipiul Chișinău peste 200 de automobile au fost avariate de copacii doborâți de ninsori, potrivit datelor prezentate la ultima ședință a Comisiei pentru situații excepționale, condusă de premierul Pavel Filip. În același timp, există pericolul inundațiilor inclusiv în anumite zone din orașul Chișinău.

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a dat asigurări că nu există pericole de deversări ale râurilor Nistru și Prut.

Mai multe porțiuni de trasee din țară rămân blocate, în special în raionale Ștefan Vodă, Taraclia, Basarabeasca, Nisporeni.

Autoritățile susțin că ciclonul a trecut, precipitații considerabile nu se prevăd, dar sunt prognozate înghețuri și se va forma polei. De asemenea, în următoarele 24 de ore, cel mai probabil, nu va funcționa punctul de trecere a frontierei Cahul-Oncea din cauza unei pene de curent pe partea română.

Frigul și zăpezile din ultimele zile au provocat pierderi pentru agricultori, dar acestea urmează să fie evaluate

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău