ANI a venit cu explicații după ce a fost atacată în judecată pentru că a eliberat certificate de integritate lui Ilan Șor și lui Vlad Plahotniuc

  • 16 Ianuarie 2019 09:42
ANI a venit cu explicații după ce a fost atacată în judecată pentru că a eliberat certificate de integritate lui Ilan Șor și lui Vlad Plahotniuc

Autoritatea Națională de Integritate a fost atacată în judecată de o formațiune politică pentru faptul că le-a eliberat certificate de integritate liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și liderului Partidului Șor, Ilan Șor, primar al orașului Orhei.

Solicitat de Moldova Curată, șeful serviciului de presă al ANI, Victor Moloșag, a declarat că nu poate comenta declarațiile partidelor politice. Totuși, el a venit cu precizări referitoare la certificatele de integritate eliberate de ANI.

”În societate este o percepție denaturată referitoare la eliberarea certificatelor de integritate. ANI este obligată prin lege ca oricărei persoane care i se adresează să elibereze acest certificat. Autoritatea poate fi dată în judecată dacă nu va elibera aceste certificate solicitanților. Deoarece legea obligă ANI să le elibereze în termen de 15 zile de la solicitare. (..) Noi nu putem să nu le eliberăm cuiva”, a declarat Victor Moloșag. 

Amintim că Partidul „Casa Noastră Moldova” a atacat ANI în judecată și cere anularea certificatelor de integritate eliberate lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău