Andrian Candu, despre Limba Română în Constituție: „Nu anul acesta, nu în această legislatură și nu în acest context”

  • 13 Iunie 2018 10:38
Andrian Candu, despre Limba Română în Constituție: „Nu anul acesta, nu în această legislatură și nu în acest context”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a fost întrebat referitor la înlocuirea sintagmei „limba moldoveanească” cu sintagma „limba română” în Constituție. „Nu anul acesta, nu în această legislatură și nu în acest context”, a răspuns șeful Legislativului.

Andrian Candu și-a argumentat poziția, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, prin faptul că această modificare a Constituției „este o chestie în contextul societății actuale unde este o majoritate importantă în țară care consideră că limba are o altă denumire - limba moldovenească”. „Și cum să ne luptăm noi cu această parte a societății, schimbând Constituția? Nu e o chestie ce ține de existența statului Republica Moldova la ora actuală”, a declarat Andrian Candu. 

Menționăm că judecătorii Curții Constituționale au dat aviz pozitiv Parlamentului pentru modificarea Articolului 13 din Constituție în vederea introducerii sintgmei „limba română” în Constituția Republicii Moldova în locul celei de „limbă moldovenească”. Decizia a fost luată la 31 octombrie 2017. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău