Andrei Năstase: Igor Dodon este ținta mea, bineînțeles, în aceste alegeri

  • 12 Septembrie 2020 14:39
Andrei Năstase: Igor Dodon este ținta mea, bineînțeles, în aceste alegeri

Alegerile prezidențiale, ce se vor desfășura în data de 1 noiembrie, reprezintă un punct de cotitură pentru R. Moldova. Despre acest lucru a vorbit liderul PPDA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

„De aici pot porni toate procesele de reforme a statului nostru, de schimbare în bine a lucrurilor, de schimbare a vieții oamenilor. Noi am ratat patru ani de zile din viața noastră, pentru că Igor Dodon a câștigat alegerile. Nimeni nu a răspuns pentru asta. Acum trebuie să înțelegem că avem șansa unui început, pentru că de aici pot porni alegerile anticipate, crearea unei noi componențe a Parlamentului R. Moldova, un nou Guvern bazat pe cei mai buni oameni din țară”, a spus liderul PPDA.

Întrebat dacă după desfășurarea alegerilor prezidențiale ar putea fi declanșate alegeri parlamentare, Andrei Năstase a menționat: „La 1 noiembrie este primul tur de scrutin, la două săptămâni distanță ar trebui să fie al doilea tur de scrutin, învestirea...va dura până intrăm în sărbătorile de iarnă. Sunt niște procese pe care nu le poți provoca așa cum și-ar dori unii”.

Andrei Năstase a afirmat că ținta sa în aceste alegeri este Igor Dodon. Totodată, el s-a arătat sigur că va aunge în turul II de scrutin. „Ținta în prezidențiale este să câștig alegerile. R. Moldova nu mai trebuie să fie supusă la experimente, este clar că în turul II unicul care poate să îl bată pe Igor Dodon sunt eu. Ajuns în turul II îi voi da o lovitură de grație lui Dodon, iar după el și partidului din care face parte. Dodon este ținta mea, bineînțeles, în aceste alegeri. Mă apuc acum să mă bat cu Țîcu, cu Sandu? Nu. Igor Dodon este un pericol pentru R. Moldova, pentru integritatea teritorială, pentru securitatea și Independența noastră”, a menționat el.

Liderul PPDA a mai spus că, cel mai probabil, actualul Guvern își va duce mandatul până la sfârșitul anului curent. „Să le trecem întâi cu bine aceste alegeri (n.r. prezidențiale). Voi insista pe un prim-ministru, pentru că acest prim-ministru, cu siguranță, va pleca, va fi demis imediat ce se vor termina alegerile prezidențiale”, a spus el, menționând că viitorul președinte al R. Moldova ar trebui să fie un bun mediator între puterile în stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău