Anatol Șalaru: Armata rusă din Transnistria poate ocupa Chișinăul în două ore

  • 18 Decembrie 2016 10:54
Anatol Șalaru: Armata rusă din Transnistria poate ocupa Chișinăul în două ore

Armata rusă este capabilă să ocupe capitala Chisinau în două ore, a declarat Anatol Șalaru, ministrul Apărării din Republica Moldova, într-un interviu pentru portalul ucrainean „Tsenzor.net”.

„Avem o astfel de situație, în cazul în care se întâmplă ceva, armata rusă ar putea în două ore să ocupe Chișinăul… Nimeni nu vrea să investească în Moldova. Noi niciodată nu vom fi mai aproape de Europa pentru că avem un astfel de ”bagaj”. Această problema trebuie rezolvată cu ajutorul Ucrainei”, – a declarat Șalaru publicatiei ucrainene, informează paginaderusia.ro.

Potrivit ministrului, multe probleme economice și de politică externă a Republicii Moldova sunt generate de prezenta ”pacificatorilor” ruși în Transnistria. În prezent, sunt desfășurati în regiune 500 de ”casti albastre” ruse și aproximativ două mii de soldați ai Grupului Operativ al Forțelor Ruse. Cu toate acestea, în cazul unui conflict ipotetic, Moscova este capabilă să formeze noi trupe în Transnistria cu efective de până la 20.000-30.000 într-un termen scurt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău