Alerta cu bombă de la Judecătoria Ciocana s-a dovedit a fi falsă

  • 10 Februarie 2021 13:02
Alerta cu bombă de la Judecătoria Ciocana s-a dovedit a fi falsă

În urma verificării clădirii și a zonei dimprejurul Judecătorii Chișinău, sediul Ciocana, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicare mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism. Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru identificarea autoarei apelului fals. Conform legislației, persoana vinovată riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Amintim că angajații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, dar și vizitatorii au fost evacuați astăzi, 10 februarie, după ce o persoană a anunțat că în incinta instanței se află un obiect explozibil, transmite IPN.

Direcția de poliție a municipiului Chișinău precizează să apelul a fost efectuat la judecătorie, în jurul orei 11.00, de către o femeie vorbitoare de limba rusă. La fața locului s-au deplasat serviciile specializate. Forțele de ordine au încercuit zona și au evacuat clădirea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău