Agenda reformelor promovate de Guvern a fost discutată și pe platforma PDM

  • 13 Martie 2017 15:59
Agenda reformelor promovate de Guvern a fost discutată și pe platforma PDM

Agenda prioritară de reforme pe care o promovează Guvernul a fost discutată, luni, 13 martie, în cadrul ședinței săptămânale a Partidului Democrat.

După ședință, premierul Pavel Filip, prim-vicepreședinte al PDM, a declarat că pentru implementarea agendei respective este nevoie de susținerea majorității parlamentare. De aceea aceasta fost discutată și pe platforma PDM, transmite IPN.

Pavel Filip a menționat că s-a adresat colegilor din Parlament ca, atunci când merg în teritoriu, să discute cu cetățenii despre reformele care sunt implementate și să le explice beneficiile. Potrivit premierului, deși unele proiecte sunt susținute în Parlament, după derularea reformelor unii colegi, care se declară în opoziție, le critică când merg în teritoriu și acuză guvernarea. În acest sens, premierul a dat drept exemplu reforma sistemului de pensii.

Un alt subiect la care s-a referit Pavel Filip este proiectul social „Prima Casă”, care va fi prezentat la sfârșitul lunii aprilie, după ce va fi consultat cu FMI. Inițiativa prevede acordarea unui sprijin la procurare locuințelor, statul participând în calitate de garant la obținerea creditului.

Pavel Filip a declarat că la ședință s-a discutat și despre promovarea pe internet a suicidului în rândul minorilor. În opinia sa, acesta este un subiect de importanță majoră și a dat asigurări că autoritățile întreprind toate măsurile ca acest fenomen să nu ia amploare în Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău