Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată la Bălți

  • 10 Martie 2014 19:43
Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată la Bălți

Igor Corman a îndemnat tinerii să sprijine ferm și să promoveze convingător obiectivul național al Republicii Moldova, cel de integrare europeană.

Președintele Parlamentului Igor Corman și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirka Tappiola au discutat astăzi cu profesorii și studenții de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți despre agenda europeană a țării, avantajele integrării europene și perspectivele de dezvoltare a unor noi proiecte la nivel național.
 
Potrivit lui Igor Corman, dilema Vest-Est este una falsă, deoarece orientarea Republicii Moldova spre Vest nu trebuie să fie în contradicție cu menținerea relațiilor tradiționale cu partenerii din Est. Procesul de integrare europeană nu este o opțiune geopolitică, ci este un model de dezvoltare a țării, iar alt model mai bun pentru țara noastră decât integrarea europeană nu cunoaștem”, a concluzionat Președintele Parlamentului.
 
Igor Corman a îndemnat tinerii să sprijine ferm și să promoveze convingător obiectivul național al Republicii Moldova, cel de integrare europeană. După întâlnirea cu profesorii și studenții, Igor Corman și Pirka Tappiola au vizitat Centrul de informare și documentare a UE, deschis în cadrul bibliotecii Universității „Alecu Russo” din Bălți.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,18
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Sat
8
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău