A fost aprobată HARTA circumscripțiilor uninominale la alegeri

  • 08 Noiembrie 2017 08:29
A fost aprobată HARTA circumscripțiilor uninominale la alegeri

Guvernul a aprobat marți, 7 noiembrie, decizia Comisiei de stat care a repartizat cele 51 de circumscripții uninominale la alegerile parlamentare.

Astfel, potrivit deciziei Comisiei aprobate de Guvern, 46 din cele 51 de circumscripții vor fi create pe teritoriul Republicii Moldova din dreapta Nistrului, dintre care 11 la Chișinău și 2 în regiunea găgăuză.

Două circumscripții vor fi create pentru cetățenii din stânga Nistrului, iar trei pentru cei din diaspora, dintre care una pentru Asia și CSI, una pentru Europa de Vest și una pentru SUA și Canada.

Amintim că în conformitate cu o lege votată de socialiști, PDM și deputații grupului popular-european, criticat dur de partidele de opoziție, experți și instituțiile internaționale, la alegerile parlamentare urmează a fi aplicat sistemul mixt de vot. Astfel, 51 de deputați vor fi aleși în circumscripții, iar 50 - pe liste de partid.

Și modul de repartizare a circumscripțiilor a provocat critici din partea Opoziției și a unor experți, inclusiv din cauza numărului prea mic, în opinia lor, de circumscripții pentru diaspora.

Harta circumscripții electorale Republica Moldova

Harta circumscripții electorale mun.Chișinău

Tabel totalizator circumscripții

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău