100 de mii de lei pentru proiecte în domeniul îmbătrânirii active

  • 28 Mai 2018 15:31
100 de mii de lei pentru proiecte în domeniul îmbătrânirii active

Proiectele a trei organizații nonguvernamentale au devenit câștigătoarele Programului de Granturi mici în domeniul îmbătrânirii active, ediția 2018. Proiectele urmează a fi implementate pe parcursul a șapte luni, iar suma totală oferită este de 100 de mii de lei, bani alocați din bugetul de stat, transmite IPN.

Asociația Obștească „Adulții” din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, își propune să creeze un club al fermierilor pensionari și un cerc de meșteșugărit pentru persoanele vârstnice pentru a-i instrui în a primi venituri suplimentare din producția agricolă și obiectele meșteșugărite. Proiectul mai prevede procurarea unui acordeon pentru ansamblul folcloric „Bulboceanca”, la care participă în număr mare persoanele vârstnice.

Un alt proiect câștigător, al Asociației Obștești „Interacțiune” din orașul Tiraspol, prevede schimbul de experiență cu organizații similare din raioanele Edineț, Râbnița și Tiraspol. Aceste parteneriate își propun consolidarea capacităților persoanelor în vârstă de participare activă în procesul decizional, dar și crearea unui mediu favorabil pentru îmbătrânirea activă și decentă.

Asociația Obștească „Pro Asistență și Dezvoltare Comunitară” din comuna Ciolacu Nou, raionul Fălești, și-a propus să realizeze schimburi de experiență și bune practici între Cluburile de Seniori create de Asociație. De asemenea, își propune să creeze un nou Club al Seniorilor în orașul Fălești și să organizeze activități de informare a vârstnicilor privind modul sănătos de viață și de orientare antreprenorială pentru vârstnici.

La concurs au participat zece organizații nonguvernamentale, care derulează inițiative cu impact asupra promovării politicii din domeniul îmbătrânirii active la nivel național și regional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău