Ziarul Național | Cel mai INCONSECVENT politician din R. Moldova. „Eu nu o să accept candidatura unui prim-ministru înaintat de transfugi.”, spunea Dodon atunci când era șef al statului (Revista presei)

  • 12 Februarie 2021 09:59
Ziarul Național | Cel mai INCONSECVENT politician din R. Moldova. „Eu nu o să accept candidatura unui prim-ministru înaintat de transfugi.”, spunea Dodon atunci când era șef al statului (Revista presei)

Revista presei din 12 Februarie 2021

Zi fierbinte în Parlament. „Zero voturi” pentru guvernul Nataliei Gavriliță și o nouă majoritate formalizată de PSRM, scrie Gazeta de Chișinău, cu referire la ședința de ieri. În plen s-a anunțat formarea unei majorități compuse de 54 de deputați – din partea PSRM, partidului „Șor”, transfugilor din gruparea „Pentru Moldova” și a pretinșilor independenți, care ar urma să o susțină pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor, pe care socialiștii o vor promova la șefia Guvernului. Încercând să împiedice acest scenariu, Platforma DA i-a propus Maiei Sandu să-l înainteze de urgență ca premier pe liderul său, Andrei Năstase.

Cel mai INCONSECVENT politician din R. Moldova, titrează Ziarul Național, amintind declarația lui Igor Dodon că nu o să accepte candidatura unui prim-ministru înaintat de TRANSFUGI. După ce socialiștii au dat jos Guvernul Maiei Sandu, în toamna anului 2019, președintele de atunci, Igor Dodon, avea temeri în privința creării unei coaliții care să excludă socialiștii. El a declarat atunci că „Eu nu o să accept candidatura unui prim-ministru înaintat de transfugi. Eu nu vreau ca în fruntea Guvernului să vină omul Plahotniuc, numit de Șor și de Candu”, spunea Dodon atunci când era șef al statului. Astăzi, însă, același Dodon a anunțat o candidatură la funcția de premier susținută tocmai de deputații Partidului Șor și transfugi democrați.

Semnăturile în susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de premier ar fi trebuit să vină de la PSRM, PD și Pro Moldova, dar cei din Partidul Democrat s-ar fi opus să mai semneze, au declarat surse din Parlament pentru Cotidianul. Potrivit surselor Cotidianul, liderul Pro Moldova, Andrian Candu, ar fi fost cel care a încercat să intermedieze între PSRM și PD acumularea semnăturilor în favoarea Marianei Durleșteanu. El a cerut și o pauză de 30 de minute în timpul ședinței Parlamentului pentru a avea loc aceste negocieri. Astfel, din schemă ar fi sărit cei de la ȘOR/Pentru Moldova, Vladimir Andronachi, Eugen Nichiforciuc și Alexandru Oleinic. Cel care s-ar fi opus să semneze ar fi fost președintele PD, Pavel Filip, scrie Cotidianul.

Ziarul de Gardă reține declarația Marianei Durleșteanu, candidata propusă de PSRM la funția de premier. Aceasta a spus la Jurnal TV că nu a știut despre faptul că deputații din Partidul „Șor” au semnat pentru înaintarea sa la funcția de premier.

„Cu excepția PAS, nimeni nu-și dorește astăzi alegeri anticipate, comentează fostul premier Ion Sturza, într-un interviu pentru Europa Liberă. Dacă această clasă politică era cât de cât responsabilă, putea să ajungă la un consens cu o foaie de parcurs foarte rapidă de declanșare a alegerilor parlamentare, dacă ei și le-ar fi dorit. Adevărul este că, cu excepția PAS-ului, cred că nimeni altcineva nu-și dorește astăzi alegeri anticipate, inclusiv socialiștii. Ion Sturza este absolut convins că Mariana Durleșteanu conștient și cu mult entuziasm a îmbrățișat inițiativa lui Dodon pentru funcția de premier. Mai mult ca atât, el crede că ea a și inițiat această candidatură sau s-a autopropus într-o formă sau alta prin luările sale de atitudine extrem de ostile față de Maia Sandu personal, față de partidele de centru-dreapta din Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău