Ora de vârf | Vlad Țurcanu: „Dacă va veni o nouă conducere la Procuratura Generală poate vom afla și detalii despre frauda bancară din 2014”

  • 09 Iulie 2019 17:07
0%
00:00:00
00:00:00

Procurorii trebuie să răspundă pentru faptele sau pentru inacțiunile lor în cadrul instituțional, nu în spațiul public, altfel discuția despre procuratură riscă să fie trimisă în derizoriu, comentează analistul politic Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău:

 „Acești domni n-au întreprins nimic ca să apere interesele publice în fața unor infractori. Peste tot în lume există infractori, dar spre deosebire de R. Moldova, în alte țări civilizate există organe de drept care încearcă să stăvilească pornirea unor oameni dornici să se îmbogățească peste noapte, reușind să-i trimită acolo unde le este locul, în spatele gratiilor. Nu așa s-a întâmplat la noi din cauza procurorilor.  Și dacă va veni o nouă conducere la procuratură și se va preschimba la față Procuratura Generală, atunci poate vom afla și detalii mult mai picante decât știm noi la ora actuală, de exemplu în ceea ce privește modul de acțiune al Procuraturii referitor la frauda bancară din 2014, de până atunci și după aceea. N-are nici un rost discuția publică cu acești domni, cu Eduard Harunjen în speță, așa cum am văzut că s-a încercat asară la două televiziuni. Procurorii trebuie să dea seama în cadrul instituțional, ei să fie anchetați de alți procurori integri pentru modul în care și-au îndeplinit sau nu atribuțiunile. În instanță sau prin anchete interne se poate scoate la iveală adevărul”, a spus Vlad Țurcanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău