Cotidianul: Dați-vă peste cap cum vreți voi, numai să nu cedați Chișinăul rușilor, că n-o să v-o iertăm niciodată! (Revista presei)

  • 23 Septembrie 2019 09:45
Cotidianul: Dați-vă peste cap cum vreți voi, numai să nu cedați Chișinăul rușilor, că n-o să v-o iertăm niciodată! (Revista presei)

„Bătălia pentru primăria Chișinăului e prima oportunitate pentru partidele declarat unioniste să-și încerce forțele în noua conjunctură politică, scrie Vitalie Ciobanu într-un comentariu pentru Cotidianul. Autorul atenționează, însă, că problema unioniștilor e că n-au fost în stare să ofere un candidat comun. „Dați-vă peste cap cum vreți voi, numai să nu cedați Chișinăul rușilor, că n-o să v-o iertăm niciodată!”, conchide autorul, citând o exclamație auzită în troleibuz.

„Oaspeți nepoftiți în mijlocul nopții la Mitropolia Basarabiei”, titrează portalul Deschide.md, referindu-se la atacul asupra sediului Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, unde au pătruns prin efracție persoane necunoscute.

„Tocmai 21 de candidați se înghesuie să devină primari ai municipiului Chișinău, funcție fără de care o formațiune politică nu se poate considera câștigătoare deplină în alegeri, comentează Nicolae Negru într-un editorial din Ziarul Național. Potrivit autorului, mulțimea de candidați este încurajată de contextul politic nou de după alegerile parlamentare din 24 februarie. PAS, PPDA și PSRM se află la guvernare, nu în opoziție ca data trecută, și candidații lor vor avea de plătit pentru dezamăgirile pe care au „reușit” să le producă până acum în rândurile votanților.

Editorialistul se întreabă dacă există printre candidații de dreapta, proeuropeni, unioniști, vreunul care ar putea să concureze cu Năstase și crede că e mare probabilitatea unei cotonogeli între candidații unioniști și neunioniști și a unei idile electorale între candidații ACUM și PSRM. O cotonogeală care îl avantajează pe Năstase și o idilă care îl avantajează pe Ceban”, comentează Ziarul Național.

„Portul Giurgiulești este de vânzare? El ar putea ajunge pe mâinile unui investitor rus, spune Dodon citat de Mold-street. Igor Dodon susține într-un interviu pentru cotidianul rus Kommersant că proprietarii Portului Internațional Liber Giurgiulești ar fi în căutare de investitori sau parteneri. El nu oferă alte detalii despre situația de la Portul Giurgiulești și motivele de ce Danube Logistic SRL, investitor general și operator a portului, ar căuta investitori. Datele Ministerului Economiei atestă o scădere de aproape 4 ori a investițiilor în acest port, în anii 2017-2018, comparativ cu 2016.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău