Unde au fost găsite bijuteriile familiei regale a Suediei, furate anul trecut

  • 06 Februarie 2019 14:21
Unde au fost găsite bijuteriile familiei regale a Suediei, furate anul trecut

Bijuteriile familiei regale a Suediei furate vara trecută dintr-o catedrală au fost găsite într-o pubelă din apropierea capitalei Stockholm, au anunțat marți autoritățile din această țară scandinavă, citate de AFP, potrivit Agerpres.

La șase luni după acest jaf spectaculos, încheiat cu fuga hoților într-o ambarcațiune cu motor, "a fost găsită toată prada", a indicat parchetul într-un comunicat.

Bijuteriile, descoperite în apropierea capitalei suedeze, "au fost transferate într-un alt oraș în vederea efectuării analizelor tehnice", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției.

Potrivit presei locale, valoarea bijuteriilor este estimată la 65 de milioane de coroane (6,3 milioane de euro).

La 31 iulie 2018, doi hoți au intrat în plină zi în catedrala din Strängnäs, oraș aflat la 100 kilometri est de capitala Stockholm, și au furat relicve prețioase datând din secolul al XVII-lea.

Furtul a vizat două coroane și un glob ce avea în vârf o cruce provenind din ornamentele funerare ale regelui Carol al IX-lea, care a domnit în Suedia și Finlanda în perioada 1604-1611, și ale celei de-a doua soții a sa, regina Christina.

În septembrie, unul dintre suspecți, în vârstă de 22 de ani a fost arestat, iar de la sfârșitul lui ianuarie a apărut în fața instanței în procesul deschis ca urmare a jafului.

Bijuteriile au fost găsite în ultima zi a procesului său, ceea ce a dus la amânarea audierii, pentru data de 15 februarie.

Catedrala din Strängnäs este renumită pentru că adăpostește sicriele regelui Carol al IX-lea și ale celor două soții ale sale, prințesa Maria și regina Christina. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău