Un reality-show din Polonia propune unui număr de șase candidați să trăiască viața migranților

  • 02 Septembrie 2018 11:57
Un reality-show din Polonia propune unui număr de șase candidați să trăiască viața migranților

Trăirea rutei migranților în Europa este obiectivul unei emisiuni de reality-show ce vrea să urmărească șase polonezi care refac periplul refugiaților, potrivit NBC News, scrie Le Figaro.

Ei vor pleca din Germania către o tabără de refugiați în Kurdistanul irakian.

Emisiunea "Go back to Where You Came From" (”Du-te înapoi de unde-ai venit”) anunță că-i va face ”să trăiescă la fel ca refugiații și cu refugiații” timp de aproape o lună, potrivit unui comunicat al postului privat de televiziune TVN.

Candidații vor traversa Austria, Ungaria, Serbia și vor ajunge în Grecia, unde vor lua o ambarcațiune pentru a traversa Marea Mediteraneeană.

Acest tip de program nu este o premieră, întrucât el a fost calchiat pe o emisiune australiană difuzată din 2011 în 2015.

Pentru a trăi această aventură, candidații vor avea pașaport, un pic de bani șiun telefon mobil.

Acuzată că profită de suferința migranților pentru a face bani, producția s-a apărat. Ea consideră că nu este un reality-show, co un documentar.

Bogdan Czaja, un programator la TVN, dorește să contribuie la dezbaterea pe tema migrației. ”Suntem conștienți că acesta este un subiect politic și controversat”, a declarat Czaja pentru publicația poloneză Press.

Un sondaj recent, din iunie 2018, realizat de Centru de cercetare a opiniei publice poloneze, a relevat că 5% dintre polonezi cred că refugiați care fug din calea războiului ar trebui să poată să se instaleze în Polonia. În 2015, 14% dintre polonezi erau de această părere, notea News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău