Un procuror din Chișinău a fost reținut de CNA

  • 30 August 2017 19:30
Un procuror din Chișinău a fost reținut de CNA

Un procuror din Chișinău a fost reținut astăzi de centrul anticorupție, în cadrul unui dosar de trafic de influență, anunță CNA. În același caz au mai fost reținuți un polițist din Ialoveni și doi foști polițiști.

Investigarea cazului a pornit de la denunțul unui intermediar care avea rolul de transmitere a banilor de la client către procuror.

Potrivit materialelor cauzei, procurorul ar fi susținut că are influență asupra unor magistrați din Curtea Supremă de Justiție și că îi poate convinge să aplice pedepse cu suspendarea executării în privința a doi polițiști, condamnați la privațiune de libertate pentru corupție. Pentru a corupe judecătorii, procurorul ar fi cerut 15 000 de euro, dintre care a primit 10 000 de euro.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat astăzi mai multe percheziții la persoanele vizate în dosar. De la domiciliul procurorului au fost ridicate 8500 de euro, care au fost pretinse de făptuitor pentru influență și transmiși sub control. În prezent, cele patru persoane sunt reținute pentru 72 de ore și plasate în izolatorul CNA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
26
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău