Un nou exercițiu „antitero” al trupelor ruse din Transnistria, la scurt timp după expulzarea atașatului militar din R.Moldova

  • 05 Iunie 2017 13:48
Un nou exercițiu „antitero” al trupelor ruse din Transnistria, la scurt timp după expulzarea atașatului militar din R.Moldova Sursa: novostipmr.com
Poză simbol

Grupul Operațional de Trupe Ruse (GOTR), dislocat în Transnistria, a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în regiunea separatistă un nou exercițiu militar sub pretextul combaterii unor pretinse amenințări teroriste.

Conform scenariului, un grup convențional de extremiști ar fi încercat să mineze mai multe obiective de infrastructură militară și să ia ostateci din rândul militarilor și civililor aflați pe teritoriul unei unități a trupelor ruse, relatează agenția oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”.

„Teroriștii” au fost depistați în apropierea punctelor de control, iar după ce au refuzat să depună armele, au fost lichidați cu ajutorul lunetiștilor și a blindatelor, precizează sursa citată, cu referință la un comunicat al Districtului militar de Vest al Ministerul rus al Apărării.

Autoritățile ruse susțin că asemenea exerciții poartă un caracter planificat și au ca scop „excluderea completă a posibilității oricăror atacuri teroriste împotriva militarilor ruși din Transnistria și a obiectivelor pe care le păzesc”.

Amintim că acum o săptămână a devenit cunoscut că Guvernul de la Chișinău a declarat persona non grata cinci diplomați, angajați ai Ambasadei Federației Ruse.  Printre aceștia se află atașatul militar al Ambasadei, Igor Dovbnea, precum și consilierul său, Aleksandr Grudin. În luna martie a acestui an, Ministerul Apărării al Republicii Moldova se declară nedumerit și indignat în legătură cu participarea lui Dovbnea, la ceremonia organizată de administrația separatistă transnistreană la Dubăsari cu ocazia aniversării declanșării războiului de pe Nistru, iar anterior i s-a cerut să se abțină de la participarea la activitățile organizate de administrația de la Tiraspol în comun cu trupele ruse care staționează în regiune.

Pe de altă parte, Tiraspolul a insinuat că prin expulzarea celor cinci diplomați, patru dintre care erau acreditați pe lângă Comisia Unificată Centrală, Chișinăul ar fi încercat să blocheze activitatea acestei instituții, care ar trebui să asigure activitatea misiunii de pacificare de-a lungul Nistrului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău