NUMELE câtorva din cei cinci diplomați ruși expulzați din Republica Moldova, făcute publice de presa de la Moscova

  • 30 Mai 2017 11:14
NUMELE câtorva din cei cinci diplomați ruși expulzați din Republica Moldova, făcute publice de presa de la Moscova

Printre cei cinci diplomați ruși declarați persona non grata în Republica Moldova se află atașatul militar al Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, Igor Dovbnea, potrivit unor surse diplomatice, citate de presa de la Moscova.

Sursele citate au confirmat, de asemenea, că printre angajații expulzați ai Ambasadei ruse se află și consilierul atașatului militar, Aleksandr Grudin, scrie Kommersant.

Pe lângă cei doi, urmează să fie expulzat și primul secretar al Ambasadei, Rinat Anderjanov.

Pe de altă parte, premierul Pavel Filip a declarat astăzi că cei cinci diplomați ruși sunt expulzați din Republica Moldova în baza informațiilor serviciilor speciale moldovenești. El nu a vrut, însă, să dea alte detalii sau să spună numele funcționarilor ruși, declarați persona non-grata. 

Numele lui Dovbnea și Anderjanov au figurat anterior într-un context scandalos în presa de la Chișinău.

Amintim că, în luna martie a acestui an, Ministerul Apărării al Republicii Moldova se declară nedumerit și indignat în legătură cu participarea atașatului militar al Federației Ruse, colonelul Igor Dovbnea, pe data de 2 martie, în ziua declanșării războiului de pe Nistru, în 1992, la ceremonia organizată de administrația separatistă transnistreană la Dubăsari.

În acest context, Ministerul Apărării anunța că a luat act de situația dată și își rezervă dreptul de a întreprinde măsurile de rigoare.

În noiembrie anul trecut, colonelul Igor Dovbnea, a mai fost convocat la Ministerul Apărării, unde i s-a cerut să se abțină de la participarea la activitățile organizate de administrația de la Tiraspol în comun cu trupele ruse care staționează în Transnistria. În caz contrar, atașatul militar rus a fost avertizat că Ministerul Apărării va cere retragerea mandatului său.

Rinat Aderjanov a fost filmat, în august 2016, beat la volanul unui automobil al ambasadei, la un pas de a accidenta câțiva tineri care se aflau la odihnă pe malul râului Nistru, în localitatea Molovata Nouă.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău