Atașatul militar al Ambasadei ruse de la Chișinău, AVERTIZAT: pleacă la Moscova dacă manevrele din Transnistria continuă

  • 12 Noiembrie 2016 09:05
Atașatul militar al Ambasadei ruse de la Chișinău, AVERTIZAT: pleacă la Moscova dacă manevrele din Transnistria continuă

Atașatul militar al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, colonelul Igor Dovbnea, a fost convocat la Ministerul Apărării al Republicii Moldova, pentru a-i fi prezentate îngrijorările autorităților moldovene în legătură cu participarea trupelor ruse care staționează ilegal în Transnistria la exerciții și competiții organizate în comun cu formațiunile armate ale regimului separatist de la Tiraspol.

Atașatul militar rus s-a întâlnit cu șeful Direcției generale politici de apărare și planificare a apărării (DGPAPA), colonelul Alexandru Harea, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

„Șeful DGPAPA a prezentat îngrijorările conducerii Ministerului Apărării privind atitudinea neglijentă și indiferentă a oficialului militar rus față de solicitările și nemulțumirile prezentate în cadrul convocărilor desfășurate anterior — desfășurarea ilegală în raioanele de est ale Republicii Moldova, a exercițiilor și competițiilor comune ale așa-numitelor forțe speciale transnistrene și unităților Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR)”, se arată în comunicat.

Autoritățile moldovene au cerut reprezentanților oficiului atașatului militar al Federației Ruse să se abțină de la participarea la activitățile organizate de administrația transnistreană în comun cu GOTR.

Șeful DGPAPA a precizat că Ministerul Apărării a informat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene despre această situație, solicitând sesizarea Ambasadei Federației Ruse vizavi de atitudinea neglijentă a oficialului militar rus. În cazul continuării unor astfel de acțiuni Ministerul Apărării va cere retragerea mandatului de activitate al acestuia, se subliniază în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău