Un nou avertisment pentru atașatul militar rus, care a participat la o ceremoni a separatiștilor transnistreni

  • 08 Martie 2017 09:55
Un nou avertisment pentru atașatul militar rus, care a participat la o ceremoni a separatiștilor transnistreni

Ministerul Apărării al Republicii Moldova se declară nedumerit și indignat în legătură cu participarea atașatului militar al Federației Ruse, colonelul Igor Dovbnea, pe data de 2 martie, în ziua declanșării războiului de pe Nistru, în 1992, la ceremonia organizată de administrația separatistă transnistreană la Dubăsari.

În acest context, Ministerul Apărării a luat act de situația dată și își rezervă dreptul de a întreprinde măsurile de rigoare, se arată într-un comunicat al instituției.

Amintim că atașatul militar al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, Igor Dovbnea, a participat, alături de administrația separatistă de la Tiraspol la depunerea de flori de la „Memorialul gloriei militare” din Dubăsari.

Atașatul militar a fost convocat la Ministerul Apărării al Republicii Moldova în noiembrie 2016, unde i s-a solicitat să se abțină de la a participa la orice fel de activități realizate de Tiraspol și Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) în regiunea transnistreană, în caz contrar urmând să-i fie retras mandatul de activitate al acestuia. Șeful Direcției politică de apărare și planificare a apărării (DPAPA) din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova l-a acuzat pe diplomatul rus de „atitudine neglijentă și indiferentă” față de solicitările și nemulțumirile prezentate în cadrul convocărilor care au avut loc anterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău