Un deputat rus aflat sub sancțiuni, în vizită la Parlamentul Serbiei

  • 28 Aprilie 2018 11:06
Un deputat rus aflat sub sancțiuni, în vizită la Parlamentul Serbiei

Fostul procuror șef al Crimeii, în prezent deputat în Duma de Stat a Rusiei, s-a întâlnit cu membri ai Comisiei pentru diaspora din Parlamentul Serbiei, deși se află sub sancțiunile impuse de UE și de SUA - scrie agenția UNN.

Ambasada Ucrainei la Belgrad a reacționat și a condamnat atât vizita Nataliei Poklonska în Parlamentul Serbiei, cât și faptul că oficiali sârbi au participat la o întâlnire cu ea.

Potrivit UNN, Poklonskaia a mers în Serbia la invitația liderului partidului ultranaționalist "DVERI", Boško Obradović, care săptămâna trecută a efectuat o vizită în Crimeea, peninsulă ucraineană aflată sub ocupație rusă.

În Parlamentul de la Belgrad, Poklonskaia a acuzat Ucraina de "crime deosebit de grave" și a declarat că peninsula "Crimeea este parte a Rusiei, la fel cum Kosovo este parte a Serbiei".

Într-o notă de protest, Ambasada Ucrainei la Belgrad menționează că "o persoană care face apel la distrugerea integrității teritoriale, la trădare de stat, la încălcarea drepturilor fundamentale ale omului și la represalii este considerată de către reprezentanții oficiali sârbi drept un om de legătură, cu care se pot stabili relații".

"Ce poate învăța poporul sârb de la o astfel de persoană? Oare cum va fi văzut poporul sârb în ochii ucrainenilor?" - se întreabă Ambasada Ucrainei la Belgrad, în nota de protest. Ambasadorul ucrainean în Serbia, Oleksandr Aleksandrovici, a comunicat că așteaptă ca Guvernul de la Belgrad să condamne întâlnirea oficialilor sârbi cu Natalia Poklonskaia, o întâlnire la care au luat parte inclusiv deputați din coaliția de guvernare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău