UE cere din nou Turciei să înceteze operațiunile militare din nordul Siriei

  • 14 Octombrie 2019 16:04
UE cere din nou Turciei să înceteze operațiunile militare din nordul Siriei

Uniunea Europeană a somat din nou Turcia să înceteze operațiunea militară unilaterală din nordul Siriei, întrucât afectează stabilitatea regională și eforturile de combatere a terorismului, potrivit Mediafax.

„Consiliul UE reiterează declarația făcută pe 9 octombrie de Înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe și îndeamnă din nou Turcia să înceteze intervenția militară unilaterală din nord-esul Siriei și să își retragă trupele", se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul instituției.

„Uniunea Europeană condamnă acțiunile militare ale Turciei, care subminează grav stabilitatea și securitatea întregii regiuni, generând suferințe pentru civili, noi deplasări ale acestora și blocând în mod sever accesul la asistență umanitară. Acțiunile Turciei fac mai dificilă perspectiva procesului politic al ONU pentru ajungerea la pace în Siria. De asemenea, subminează progresele obținute până acum de Coaliția globală care are rolul învingerii rețelei Daesh (Stat Islamic), care rămâne o amenințare la adresa securității europene, a Turciei, a securității regionale și internaționale", subliniază Consiliul Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău