Traian Băsescu, în Parlamentul European | Este timpul ca UE să ceară liderilor din opoziția din R.Moldova să-și facă datoria, preluând țara și reorientând-o către Vest (VIDEO)

  • 28 Noiembrie 2019 09:23
Traian Băsescu, în Parlamentul European | Este timpul ca UE să ceară liderilor din opoziția din R.Moldova să-și facă datoria, preluând țara și reorientând-o către Vest (VIDEO)

Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu a ținut un discurs ieri, 27 noiembrie, în Parlamentul European în cadrul dezbaterilor referitor la Parteneriatul Estic.

Traian Băsescu și-a axat intervenția pe două țări, cele cu care România are frontieră directă: R. Moldova și Ucraina. În cazul R. Moldova, europarlamentarul a subliniat obligația celor două formațiuni politice, Alianța ACUM, condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase, și Partidul Democrat, condus de Pavel Filip, care împreună ar avea o majoritate parlamentară confortabilă, să preia guvernarea în R. Moldova.

„Din păcate, dna Maia Sandu a intrat singură și deliberat în situația de pierde guvernarea. În R. Moldova este un paradox. Opoziția, care esteformată din două partide proeuropene asistă la o guvernare dur, minoritară a prorusului Dodon. Este timpul ca UE care investește bani în R. Moldova să ceară liderilor din opoziție care constituie majoritate, să-și facă datoria, preluând țara și reorientând țara către Vest”, a declarat Traian Băsescu.

În cazul Ucrainei, Traian Băsescu a remarcat riscul secesiunii Estului, prin Planul Steinmeier. Pentru ambele țări, a solcitat sprijinul și intervenția directă a Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă și a comisarului pentru Extindere și Vecinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău