Traian Băsescu i-a îndemnat pe cetățenii români din Republica Moldova să participe la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai

  • 20 Mai 2019 16:07
Traian Băsescu i-a îndemnat pe cetățenii români din Republica Moldova să participe  la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai

Președintele de onoare al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, i-a îndemnat astăzi, într-o conferință de presă la Chișinău, pe cetățenii români din Republica Moldova să participe în număr mare la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. El a subliniat că rezultatele acestui scrutin sunt importante și pentru Republica Moldova, relatează Radio Chișinău.

Fostul președinte al României a precizat că situația din Uniunea Europeană începe să influențeze tot mai mult viața cetățenilor din Republica Moldova și că de deciziile Parlamentului European depinde în mare măsură finanțarea unor domenii prioritare prevăzute în Acordul de Asociere. În plus, Traian Băsescu a precizat că participarea în număr mare a cetățenilor români din stânga Prutului îi va determina pe politicienii de la București să acorde o mai mare atenție Republicii Moldova.

Traian Băsescu a declarat că aproximativ un milion de cetățeni ai Republicii Moldova dețin și cetățenia României. În opinia sa, Republica Moldova nu va putea adera la Uniunea Europeană, decât prin unirea cu România. În același timp, el i-a îndemnat pe politicienii de la Chișinău să identifice soluții pentru a forma un guvern și a evita astfel alegeri parlamentare anticipate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău