Toate tunurile pe liderul Partidului Liberal (Timpul)

  • 18 Aprilie 2013 11:28
Toate tunurile pe liderul Partidului Liberal (Timpul)

Toate tunurile pe liderul Partidului Liberal, titrează Timpul.

 

Ziarul observa ca atacurile împotriva liderului PL, Mihai Ghimpu, au continuat miercuri, 17 aprilie, când pe internet a fost lăsat să „transpire” un filmuleț făcut cu telefonul mobil, de la o ședință de partid în care acesta a avut o altercație cu ministrul Apărării, Vitalie Marinuța. Vlad Filat a ieșit din umbră și l-a lăudat pe noul său aliat, proaspăt eliminat din PL, pentru faptul că nu a răspuns cu violență la agresivitatea lui Ghimpu. Pe de altă parte, comentatorii din spațiul virtual se întreabă dacă nu a fost vorba despre o provocare, notează Timpul.

Constantin Tanase indeamna in aceeasi publicatie să nu facem din liderii de partide icoane, să nu-i declarăm infailibili, să le spunem în față când greșesc, altminteri facem din ei dictatori și monștri. M. Ghimpu are dreptate în multe, dar e tot mai greu să-l aperi când cere înapoi mărgelele și-i numește pe foștii lui colegi „țistari”. Ce folos că ai dreptate dacă nu poți convinge lumea de acest lucru, ci dimpotrivă, îți pui toată lumea în cap? Se intreaba editorialistul.

Marele Război pentru Marea Treucă Națională continuă, concluzioneaza Timpul. În ultimul timp se observă o fraternizare masivă a celor din taberele lui Filat, Ghimpu și Lupu cu cei din tabăra lui Voronin. Primele se subțiază văzând cu ochii, nici nu e nevoie de sondaje sofisticate pentru a pronostica rezultatele viitoarelor alegeri. Ca să supraviețuiască, R. Moldova are nevoie de o pace lungă și adâncă. Cine i-o poate aduce oare? Apare intrebarea in ziar.

Politică și în dosarele 7 aprilie, constata Ziarul de Garda. Surse din sistem susțin că amânările din dosarul Papuc și Botnari, inclusiv cele care au avut loc din cauza judecătorilor, ar putea fi o consecință a situației politice incerte din R. Moldova, iar soarta celor doi generali ar fi strâns legată și de negocierile privind formarea unui nou Guvern. ZDG relevă că un alt dosar care se mai prăfuiește pe mesele procurorilor, cel în care apare numele lui Valentin Zubic, șeful statului major în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Acel dosar nici astăzi nu a fost trimis în judecată.

Dacă ar avea șanse, 32% dintre cetățenii moldoveni care au peste 15 ani, s-ar stabili definitiv cu traiul într-o altă țară, scrie Ziarul de Garda care face referire la datele unui studiu, realizat în fostele republici sovietice, de Compania Gallup, SUA. Ziarul publica un sondaj : Ce nu e bine în R. Moldova și e bine la „alții”?

Adevarul relevă cum erau schimbați șefii de guvern în RSSM. În perioada comunistă, de regulă cele mai multe prerogative le avea prim-secretarul Partidului Comunist din Moldova. Dar și președintele Consiliului de Miniștri avea foarte multe pârghii de conducere, mai ales dacă avea și o personalitate puternică. Uneori se ajungea la tensiuni între primul-secretar de partid și șeful de guvern, așa cum a fost în 1970 între Ivan Ivanovici Bodiul și Alexandru Filipovici Diordița. Care au fost cauzele acestui conflict și ce s-a întâmplat după aceasta cu Diordița cititi in cotidian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău