Timpul: Așa cum pe 8 martie, bărbații le cumpără câte un codouaș femeilor, exact așa procedează parlamentarii noștri odată în patru ani cu oamenii de rând (Revista presei)
-
09 Martie 2018 09:46
În ziarul Timpul, jurnalistul Pavel Păduraru scrie că așa cum pe 8 martie, „bărbații le cumpără câte un codouaș femeilor și le adresează câte un zâmbet și să le ureze sănătate doar odată în an, exact așa procedează parlamentarii noștri în raport cu oamenii de rând, numai că aceia își amintesc de noi și mai rar, odată în patru ani, cu rarisime excepții, în caz de anticipate. Dar, în fond, e aceeași poveste și aceeași iubire. Femeia îți face de mâncare, îți crește copiii, îți spală și îți calcă hainele, iar electoratul îți dă ocazia să te îmbogățești, când ajungi la putere. Prin urmare, din când în când, trebuie să le arunci și femeilor, și alegătorilor, măcar câte un posmag. Ca unor câini, de pildă, care-ți sunt credincioși și te păzesc de toți nebunii”, scrie autorul.
Ziarul Național reține că în R. Moldova sunt mai mulți bărbați conducători decât femei. Datele Biroului Național de Statistică arată că, femeile din R. Moldova sunt subreprezentate și în Parlament și organele de justiție.
„8 martie, doar o zi în an. Femeile din R. Moldova, în continuare supuse nerespectării drepturilor lor” – titrează și Evenimentul Zilei. Republica Moldova nu a înregistrat progrese la capitolul asigurării și respectării drepturilor femeilor, arată datele Indexului egalității de gen 2017 – o cercetare a Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare.
„Nu vrem flori, vrem drepturi egale”, a fost mesajul scandat de participantele la un marș al solidarității între femei care avut loc în centrul Chișinăului, scrie Ziarul de Gardă.
Mold-street scrie ”Ce mai vinde Guvernul: Drumuri, cluburi și baze de odihnă”. 17 bunuri proprietate publică de stat cu un preț inițial de 13 milioane de lei au fost scoase la licitație cu strigare de APP.
Revenind la problema furtului din sistemul bancar al R. Moldova, Jurnal de Chișinău atenționează că „fiecare tranzacție internațională are un cod SWIFT și că acestea se șterg automat în cinci ani, deci aceste coduri SWIFT poți să le controlezi vreme de cinci ani. În 2019 se vor șterge ultimele urme electronice ale jafului din Republica Moldova”, scrie publicația.