Studenții vor achita cel mult 500 de dolari pentru Work and Travel

  • 08 Iunie 2012 21:54
Studenții vor achita cel mult 500 de dolari pentru Work and Travel

Studenții vor achita cel mult 500 de dolari pentru a beneficia de programe de tip Work and Travel și vor putea contesta în instanță firmele care îi înșeală.

Deputații au revenit astăzi la legea care vizează licențierea programelor de Work and Travel, după ce ieri proiectul nu a putut fi votat. Legea prevede reglementarea acestei activități și le impune firmelor moldovenești de Work and Travel să încheie contracte de colaborare cu angajatorii străini, în conformitate cu normele internaționale.

Contractele vor conține clauze minime precum asigurarea medicală, asigurarea pentru accidentele de
muncă, compensarea daunelor și prejudiciilor în caz de accidente de muncă și informarea  misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova referitor la accidentele în care sunt implicați studenții moldoveni.

Audio: Președintele comisie parlamentare pentru buget și finanțe, Veaceslav Ioniță

Potrivit unui amendament al fracțiunii Partidului Liberal, studenții care vor pleca să muncească peste hotare prin agențiile Work and Travel vor achita pentru serviciile acestora cel mult 500 de dolari.

Audio: Deputatul Ana Guțu

Parlamentul a anulat votul de ieri a deputaților și a revotat astăzi proiectul în a doua lectură cu voturile a 51 de deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău