Spitalele devin neîncăpătoare | Ministerul Sănătății: Am solicitat tuturor instituțiilor raionale să-și sporească capacitatea de spitalizare

  • 19 Iunie 2020 12:05
Spitalele devin neîncăpătoare | Ministerul Sănătății: Am solicitat tuturor instituțiilor raionale să-și sporească capacitatea de spitalizare

Instituții medicale urmează să majoreze numărul de paturi disponibile pentru spitalizarea pacienților cu COVID-19. Despre acest lucru au anunțat reprezentanții ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi de infecție înregistrate zilnic.

„Am solicitat tuturor instituțiilor raionale să-și sporească capacitatea și să prevadă, încă, circa 20 de paturi pentru spitalizare per raion. Acest lucra va aduce la circa 600 de paturi disponibile la nivel de țară”, a declarat șefa Direcției politici în domeniul Asistenței Medicale Spitalicești, Svetlana Lupu.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, o situație mai gravă este în municipiile Chișinău și Bălți, unde sunt raportate cele mai multe cazuri de infecție.

„La nivelul municipiului Chișinău există, deja, organizat Centrul COVID care își va spori capacitatea, dublând sau chiar triplând numărul de pacienți care vor putea fi admiși. Bălțiul este în proces de identificare și pentru sporirea capacităților. Vom avea circa 200 de paturi disponibile pentru pacienții confirmați care vor face tratament în cadrul Spitalului Clinic Bălți”, susține Svetlana Lupu.

Acum câteva zile, premierul Ion Chicu, a anunțat că numărul paturilor de spital pentru pacienții infectați cu COVID-19 va fi majorat cu încă 2000.

Până acum, în Republica Moldova au fost raportate 13 106 cazuri de infecție cu COVID-19. 57 la sută din cei infectați s-au vindecat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău