Solicitarea socialiștilor privind audierea în Parlament a unor miniștri pe subiectul situației de la granița moldo-română a fost respinsă

  • 09 Iunie 2022 10:39
Solicitarea socialiștilor privind audierea în Parlament a unor miniștri pe subiectul situației de la granița moldo-română a fost respinsă

Majoritatea parlamentară a respins solicitarea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) de a audia conducerea Serviciului Vamal, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Ministerului Finanțelor în contextul situației de la hotarul moldo-român, unde în ultimele zile se atestă cozi kilometrice.

Deputatul socialist Vasile Bolea a motivat solicitarea prin faptul că la graniță este „haos” și a fost o situație când o persoană a decedat. Potrivit deputatului, audierile ar fi necesare pentru a aduce clarificări și a nu admite asemenea situații.

Precizăm că, ieri, premierul Natalia Gavrilița a cerut în ședința Guvernului ca subiectul cozilor de zeci de kilometri de camioane de la frontieră să fie unul prioritar pentru membrii executivului și să fie identificate soluții.

Și autoritățile de București au desfășurat o activitate interministerială, unde au fost stabilite o serie de măsuri pentru fluidizarea traficul de bunuri și persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău