Siegfried Mureșan | Modalitatea în care se vor desfășura alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va avea un impact important asupra relațiilor UE – Republica Moldova

  • 09 Octombrie 2020 11:56
Siegfried Mureșan | Modalitatea în care se vor desfășura alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va avea un impact important asupra relațiilor UE – Republica Moldova

Alegerile libere și democratice sunt o precondiție pentru sprijinul european de orice natură; modalitatea în care se vor desfășura alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va avea un impact important asupra relațiilor UE – Republica Moldova, a declarat europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

El a anunțat că a co-prezidat ieri cea de-a opta reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, la care au participat reprezentanți ai Parlamentului European, ai Parlamentului Republicii Moldova, dar și reprezentanți ai Comisiei Europene și al Serviciului European de Acțiune Externă.

„În contextul viitoarelor alegeri prezidențiale din Republica Moldova, europarlamentarii din mai multe grupuri politice și reprezentantul Serviciului European de Acțiune Externă și-au exprimat nemulțumirea cu privire la neregulile observate în procesul de înregistrare preliminară a cetățenilor pentru votare în străinătate. S-au arătat, de asemenea, îngrijorați cu privire la dezechilibrele în decizia Comisiei Electorale Centrale cu privire la numărul secțiilor de votare care vor fi deschise în afara țării.

Am menționat importanța integrității procesului electoral și necesitatea ca alegerile prezidențiale să se desfășoare într-un mod liber, corect și transparent. Alegerile libere și democratice sunt o precondiție pentru sprijinul european de orice natură, iar modalitatea în care se vor desfășura alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va avea un impact important asupra relațiilor UE – Republica Moldova”, a comunicat europarlamentarul. 

Decarația integrală poate fi citită AICI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău