Sergiu Litvinenco, despre faptul că SPPS ar fi obligat să-i asigure pază de stat lui Igor Dodon pe perioada campaniei electorale: „Nimic mai fals”

  • 06 Octombrie 2020 17:00
Sergiu Litvinenco, despre faptul că SPPS ar fi obligat să-i asigure pază de stat lui Igor Dodon pe perioada campaniei electorale: „Nimic mai fals”

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că Igor Dodon utilizează resursele administrative, fiind în continuare păzit de Serviciul Protecție și Pază de Stat, în pofida faptului că este concurent electoral. El contrazice SPPS care a explicat într-un comunicat de presă că legea nu ar permite suspendarea pazei pe durata campaniei electorale.

”Nimic mai fals. Articolul 6 alin.(6) din Legea nr.134/2008 prevede expres că persoana protejată (inclusiv Președintele) poate refuza pe un termen limitat protecția acordată, informând în scris despre refuz directorul Serviciului. Excepția de la această regulă se referă doar la timpul pentru care a fost declarată starea de urgență, de asediu sau de război. Observați că campania electorală nu este printre excepțiile prevăzute de lege. Prin urmare, protecția acordată de Serviciul de Protecție și Pază de Stat poate fi suspendată urmare a unei simple solicitări din partea lui Igor Dodon. Era și în spiritul principiilor alegerilor libere și corecte dacă făcea asta, or nimeni în afară de el nu beneficiază de astfel de privelegii. Igor Dodon nu a făcut o astfel de solicitare, încălcând prin aceasta Codul electoral și utilizând resursele administrative în campania electorală prezidențială”, a semnalat Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

El a anunțat că va sesiza instituțiile statului, solicitând sancționarea concurentului electoral Igor Dodon.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău