Sergiu Litvinenco, despre declarațiile lui Igor Dodon referitor la Legea ONG-urilor: „Așteptăm probabil un nou ”artificiu” juridic de la marii juriști ai PSRM-ului!?”

  • 09 Iunie 09:39
Sergiu Litvinenco, despre declarațiile lui Igor Dodon referitor la Legea ONG-urilor: „Așteptăm probabil un nou ”artificiu” juridic de la marii juriști ai PSRM-ului!?”

Igor Dodon a declarat, în această dimineață, regeritor la Legea ONG-urilor că ”s-a găsit consens pentru modificarea unor articole care ar permite să minimizăm riscurile de implicare a forțelor externe în politica internă a Republicii Moldova”.

Reprezentantul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, deputatul Sergiu Litvinenco a comentat aceste afirmații și sune că în primul rând, nu înțelege cum ”se pot modifica articole” în condițiile în care Comisia juridică a aprobat deja raportul final cu privire la proiectul respectiv. „Așteptăm probabil un nou ”artificiu” juridic de la marii juriști ai PSRM-ului!? Pe de altă parte, nu știu unde au găsit ei ”riscuri de implicare a forțelor externe în politica internă a Republicii Moldova”. Care articol la concret prevede posibilitatea ipotetică a unei atare situații? De vorbit au tot vorbit de asta, dar când îi întrebai la concret ce îi deranjează – nu puteau răspunde. Și nici propuneri de amendare nu au prezentat. Mă întreb, de asemenea, dacă fundațiile vor primi vreo ”derogare” de la aplicarea legii în situația în care aceasta intră în vigoare la momentul publicării sau se va insista, așa cum a propus Vasile Bolea, punerea ei în aplicare după alegerile prezidențiale…”, a mai spus Sergiu Litvinenco. 

Parlamentul se va întruni în această săptămână în ședință, pe ordinea de zi figurând și aprobarea proiectului Legii ONG-urilor.

 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
1
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:2,1 m/s
Fri
3
Sat
3
Sun
3
Mon
2
Tue
4

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău