Sentința în cazul Filat, făcută publică. „Am greșit când am acceptat un cadou”

  • 24 Februarie 2017 17:16
Sentința în cazul Filat, făcută publică. „Am greșit când am acceptat un cadou”

După sentința Curții Supreme de Justiție, pe portalul instanțelor judecătorești a apărut sentința integrală în cazul ex-premierului Vlad Filat. Documentul are 265 de pagini și este depersonalizat însă în el poate fi citit și ultimul cuvânt al inculpatului, în care Filat spune că dosarul său este unul politic, că i s-au încălcat mai multe drepturi și că, de fapt, regretă că a luat cadou.

Astfel, sentința relevă că Filat, în ultimul său cuvânt, „a menționat că, are semne de întrebare referitor la faptul că, la data de 13 octombrie 2015 la ora 17:00 a fost depus un autodenunț, într-un volum foarte mare, nu la procuratură, dar la sediul denunțătorului, iar a doua zi se ia o mărturie de completarea iarăși la domiciliul unui martor și încă o mărturie, sau două mărturii din partea angajaților sau persoanelor afiliate denunțătorului”, scrie AGORA

Filat se întreabă „Cum s-a putut întîmpla ca pe data 13 octombrie 2015 seara să înceapă tot acest proces, iar pe data de 15 octombrie,(...) deja în Parlamentul Republicii Moldova, toate aceste informații care au fost oferite în acest autodenunț calomnios, să fie instrumentate, să fie probate și să fie prezentate într-o procedură ilegală de Procurorul General, în plenul Parlamentului, cerîndu-se ridicarea imunității și arestarea!?”.

„Este evident vorba despre un dosar politic cu scopul bine determinat de a fi izolat de societate și de a obține scopuri imediate sau pe termen mediu, inclusiv politice”, crede Filat.

Filat ar mai fi spus, în ultimul său cuvânt, că la baza învinuirii de corupere pasivă a stat „un automobil”. „Recunoaște că a greșit, când a acceptat un cadou, însă acest lucru s-a întîmplat în momentul în care nu deținea nici o funcție publică” și spune că nu a pretins bunul. Referitor la ceasul de la Ilan Shor, a spus că a aflat de existența acestuia din rechizitoriu.

Amintim că Filat se află în arest din 15 octombrie 2015, fiind condamnat pentru corupere pasivă și trafic de influență. În tot acest timp, ex-premierul a spus că dosarul său a fost politic. 

Conținutul integral al sentinței poate fi văzut aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău