Săptămâna viitoare, Guvernul va aproba planul de pregătire pentru perioada sezonului rece a anului

  • 19 August 2022 16:44
 Săptămâna viitoare, Guvernul va aproba planul de pregătire pentru perioada sezonului rece a anului

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. El a amintit că Guvernul de miniștri a elaborat un proiect al măsurilor propuse pentru perioada de iarnă, în funcție de evoluția situației. Acest proiect a trecut etapa discuțiilor publice, iar Guvernul va trebui să adopte documentul, ținând cont de comentariile făcute.

„Singurul scop al planului este acela de a fi pregătiți pentru iarnă, astfel încât toți cetățenii să aibă căldură, gaz și curent, indiferent de situație. Da, trebuie să economisim. Toate țările s-au angajat să folosească cu 15% mai puțin gaz în această iarnă. Toată lumea o face - și noi o vom face, complet voluntar", a spus Spînu.

Potrivit ministrului, Guvernul va avea grija ca țara să fie asigurată cu combustibili alternativi - păcură, lemne de foc și cărbune.

„În cazul întreruperii furnizării gazelor de la "Gazprom", prevedem 27 de măsuri diferite, inclusiv achiziționarea de gaze din surse alternative. Am creat o rezervă de 24 mil. de metri cubi de gaz (în perioada de iarnă această cantitate este suficientă pentru 7-10 zile - "I."), precum și putem folosi împrumutul de 300 mil. euro", a spus viceprim-ministrul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău