Revista Charlie Hebdo va republica ilustrațiile controversate cu Mahomed care au făcut-o ținta jihadiștilor în 2015

  • 01 Septembrie 2020 18:14
Revista Charlie Hebdo va republica ilustrațiile controversate cu Mahomed care au făcut-o ținta jihadiștilor în 2015

Săptămânalului satiric Charlie Hebdo publică din nou caricaturile cu profetul Mahomed, care au transformat-o în ținta jihadiștilor în urmă cu cinci ani, înaintea deschiderii procesului a 14 suspecți implicați în atacul comis în 2015, scrie BBC., citat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, revista franceză a fost amenințată în mai multe rânduri, redacția sa a fost incendiată, până la atacul terorist din 7 ianuarie 2015 în care 12 redactori, fotoreporteri și caricaturiști au fost împușcați mortal, ceea ce a provocat o undă de șoc la nivel mondial și manifestații de amploare în Franța. 

Ultimul număr al revistei va cuprinde 12 caricaturi, una dintre ele arătându-l pe profetul Mohamed purtând o bombă în loc de turban. "Nu ne vom ascunde niciodată. Nu vom renunța niciodată", a explicat directorul săptămânalului satiric. „Republicarea acestor ilustrații în săptămâna în care va avea loc procesul a 14 suspecți implicați în atacul comis în 2015 ni s-a părut esențială”.

La 7 ianuarie 2015, frații Cherif și Said Kouachi, islamiști radicali, au ucis 12 persoane în atacul de la redacția publicației Charlie Hebdo, înainte de a fi lichidați două zile mai târziu de forțele speciale antiteroriste franceze, scrie Agerpres.

A doua zi, islamistul Amédy Coulibaly a omorât o polițistă franceză la Montrouge, în apropiere de Paris. Pe 9 ianuarie 2015, Coulibaly a ucis patru bărbați, toți evrei, într-o luare de ostatici la un supermarket kosher din estul Parisului. El a fost ulterior ucis în operațiunea desfășurată de poliție pentru eliberarea ostaticilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău