Republica Moldova și Ucraina trebuie să se integreze cât mai repede în UE

  • 26 Martie 2014 20:14
Republica Moldova și Ucraina trebuie să se integreze cât mai repede în UE

Republica Moldova și Ucraina trebuie să se integreze cât mai curând în Uniunea Europeană ca răspuns la situația actuală de criză, a reiterat Monica Macovei.

Urgentarea semnării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană reprezintă un pas politic foarte important și aduce mai multă încredere în Republica Moldova din partea altor state, inclusiv a investitorilor străini, a declarat copreședintele comitetului de cooperare UE – Republica Moldova, Monica Macovei.
 
Republica Moldova și Ucraina trebuie să se integreze cât mai curând în Uniunea Europeană ca răspuns la situația actuală de criză, a reiterat Monica Macovei. Totodată, ea a precizat că acest pas nu reprezintă o acțiune îndreptată împotriva Moscovei. Totodată, europarlamentarul român a precizat că implementarea Acordului de liber schimb și liberalizarea regimului de vize vor aduce beneficii politice și economice importante Republicii Moldova și producătorilor săi.
 
Monica Macovei a mai opinat că presiunile din partea Rusiei vor crește odată cu apropierea de semnarea Acordului de asociere, dar a îndemnat autoritățile să continue reformele.
 
Monica Macovei a coprezidat la Chișinău reuniunea Comitetului parlamentar, unde au fost adoptate și un șir de recomandări pentru Republica Moldova. Copreședintele comitetului din partea Chișinăului, Ion Hadârcă.
 
Aceasta a fost ultima reuniune a comitetului de cooperare parlamentară în actuala componență, având în vedere că în luna mai urmează să se desfășoare alegeri pentru parlamentul european.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău