Recomandările poliției pentru copii și părinți în perioada vacanței de toamnă a elevilor

  • 28 Octombrie 2019 08:45
Recomandările poliției pentru copii și părinți în perioada vacanței de toamnă a elevilor

În perioada 27 octombrie-4 noiembrie 2019, elevii se vor afla în vacanța de toamnă.

Deoarece în această perioadă copiii au mai mult timp liber și pot fi implicați în evenimente care le pot afecta siguranța, poliția vine cu câteva recomandări adresate minorilor:

- Nu deschideți niciodată ușa necunoscuților, chiar dacă vă spun că sunt trimiși de părinții voștri. Ușa trebuie să fie mereu încuiată. 

- Nu oferiți date personale sau poze celor cu care comunicați pe internet.

- Nu spuneți persoanelor străine care sună la telefon că sunteți singuri acasă.

- Sunați sau mergeți la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simțiți amenințați sau aveți o urgență.

- Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile  special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței etc.).

- Când circulați cu bicicleta, evitați zonele aglomerate și arterele principale cu trafic mare, iar dacă totuși ajungeți cu bicicleta într-o intersecție, respectați semnificația indicatoarelor și sporiți-vă atenția.

- Traversarea străzii se face numai pe trecerea pentru pietoni, iar acolo unde sunt instalate semafoare, veți aștepta cu răbdare apariția luminii de culoare verde și veți traversa numai la această culoare.

- Dacă se apropie de trecerea de pietoni mașinile poliției, salvării sau pompierilor, NU traversați, chiar daca semaforul arată culoarea verde.

Totodată, polițiștii vin cu recomandări și pentru părinți:

- Acordați copiilor toată atenția de care ei au nevoie.

- Discutați deschis cu ei despre problemele care-i apasă, iar pe cei mici învățații că, în cazul în care se rătăcesc să cunoască numele complet al părinților, numărul de telefon al acestora, precum și adresa de la domiciliu.

 

În caz de necesitate este recomandat, apelarea la cel mai apropiat polițist sau la numărul unic de urgență 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău