PSRM pretinde la funcții în Guvern, prin divizarea unor ministere, după alegerile din 20 octombrie

  • 29 Septembrie 2019 09:54
PSRM pretinde la funcții în Guvern, prin divizarea unor ministere, după alegerile din 20 octombrie

Unele ministere din cadrul actualului Guvern ar putea fi divizate, deoarece domeniile de activitate pe care le gestionează sunt foarte diferite și greu de coordonat, a declarat președintele fracțiunii Partidului Socialiștilot, Vlad Batrîncea, transmite IPN.

Vlad Batrîncea a mai spus că PSRM și Blocul ACUM poartă negocieri ca socialiștii să-și asume responsabilitatea pentru unele ministere, iar acest lucru s-ar putea întâmpla după alegerile din 20 octombrie.

Deputatul consideră că responsabilitatea trebuie împărțită, pentru că actuala coaliție de guvernare este formată din două forțe – Blocul ACUM și PSRM.

„Noi ne-am înțeles că după alegerile locale, după campanie, vom reveni la tema activității Guvernului și la participarea socialiștilor în Executiv”, a adăugat Vlad Batrîncea.

Pe de altă parte, deputatul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din cadrul Blocului ACUM, Mihai Popșoi, nu a confirmat ferm aceste afirmații, dar a menționat că PAS este interesat ca toți membrii de coaliție să susțină acest Guvern.

Potrivit lui Popșoi, nu este constructiv sentimentul că un Guvern aparține unui partid, iar membrii altor formațiuni s-ar simți ca în opoziție. „Noi suntem interesați de faptul ca toți membrii de coaliție să-și dorească același lucru ca și noi – ca acest Guvern să lucreze eficient și să lucreze asupra problemelor asumate atât în campania electorală, cât și prin acordurile semnate de membrii coaliției”, a menționat Mihai Popșoi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău