Promo-LEX: Neregulile înregistrate de observatorii electorali

  • 28 Iunie 2015 10:59
Promo-LEX: Neregulile înregistrate de observatorii electorali

Observatorii electorali au înregistrat mai multe nereguli privind organizarea scrutinului de astăzi – printre acestea - sigilarea necorespunzătoare a urnei, cabine care nu asigură secretul votului, comercializarea băuturilor alcoolice în preajma secțiilor de votare, prezența afișajelor electorale și acțiuni de agitație electorală în favoarea unui candidat sau altul…

Observatorii electorali au înregistrat mai multe nereguli privind organizarea scrutinului de astăzi – printre acestea - sigilarea necorespunzătoare a urnei, cabine care nu asigură secretul votului, comercializarea băuturilor alcoolice în preajma secțiilor de votare, prezența afișajelor electorale și acțiuni de agitație electorală în favoarea unui candidat sau altul din partea unor membri ai secțiilor de votare sau din partea altor cetățeni în secțiile de votare.

”În cel puțin patru secții de votare am constatat amplasarea safeurilor cu buletine de vot, în alte incinte decât în incinta secției de votare, în birourile învecinate. Avem un caz de sigilare necorespunzătoare a urnei, secția 218 din Chișinău. Cel puțin trei cazuri în care cabinele de vot sunt aranjate în așa fel încât nu asigură secretul votului. Cel puțin două cazuri de agitație electorală, în apropierea secțiilor de votare numărul 4 și 5  din Căușeni”, a declarat  șeful misiunii de Observare Promo-LEX, Pavel Postică.

Potrivit observatorilor Promo-Lex în 144 de cazuri, clădirile în care sunt organizate alegerile nu sunt accesibile persoanelor cu dificultăți locomotorii, iar alte 163 nu sunt accesibile persoanelor cu dificultăți de văz.

Promo-Lex are desfășurați în teritoriu peste 320 de observatori în secțiile de votare din Chișinău și Comrat. Alți aproximativ 200 sunt organizați în echipe mobile pentru restul circumscripțiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,03 m/s
Tue
13
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău